→ "Från bryggkaffeman till barista."
måndag, augusti 02, 2010 /
0 kommentar(er) - kommentera?

Det är så fantastiskt kul att kolla på Samboron när han brygger kaffe. Han testar och hummar och väger och mäter. Han har sett hur man ska göra på YouTube och läst vad man ska tänka på i forum och på hemsidor. Jag sitter just nu mittemot vår badrumsvåg som han har slängt upp på matbordet för att mäta hur stort tryck kaffet trycks ner i bryggskålen - det bör tryckas ner med 15kg tryck, Samboron kom fram till att han antagligen använt runt 20kg.
Han pendlar mellan kylskåp, kaffemaskin och diskho. Snart har han skummat upp all vår mjölk i jakt på perfekta skumtekniken. Igår var jag bättre än honom på att skumma, men jag misstänker att han passerat mig vid det här laget.
Jag uppmuntrar honom att ha kardemumma och kanel i kaffet, för det var så vi drack det på Yerba eftersom det är så det dricks i orientalen och Berry visste vad han pratade om.
Det regnar ute. Doften av kaffe och varm mjölk för tanken hem till köket på västkusten.
Jag har en veckas semester kvar.
Jag trivs.
Etiketter: Hem, Samboskap, Semester, Vardagslyx

