Man brukar säga att "kärt barn har många namn". Jag har i bara i passet fyra och i vardagliga munnar många fler än så. Betyder det att jag är ett kärt barn?

Vemodig. Allvarlig. Jag tänker för mycket, oroar mig för mycket, analyserar för mycket. Det finns ingen jag har så lite tålamod och förståelse för som för mig själv. Men emellanåt är jag för jävvla rolig.


Jag är nog inte riktigt klok i huvudet. Men en vacker dag...


→ "Starbucks, no more"
fredag, april 29, 2011 / 0 kommentar(er) - kommentera?
I USA regerar socker och mer än sockersött sirapskaffe. Efter två veckor i konserveringsmedelsland, är det inte jättekonstigt att man därför på lilla espressomaskinen numer tillverkar smatsatta lattes istället för de gamla hederliga, konservativa cappuccinos som dessförinnan ruled my world.

Någon dag ska jag göra en re-make på min Starbucksfavorit skinny Pepermint Mocha, men idag blev det en caramel latte:
  • 1 shot espresso (så klart beroende på vilken styrka du vill ha)
  • ½-1 tsk ljus sirap
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • ca 2½ dl mjölk
Blanda ut sirapen med espresson i ett högt latteglas. Tillsätt kanel och kardemumma. Skumma mjölken. Häll över ca 2/3 mjölk (dvs, spara skummet). Rör om i glaset. På med skummet.




Etiketter: